top of page
  • gokimilosev

Dama – milioniti putnik na brzoj pruzi

Milion putnika za proteklih pet i po meseci srpska železnička kompanija “Srbija Voz“ prevezla je na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada. Tim povodom, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i v. d. direktor ,,Srbija Voza“ Ivan Bulajić 5. septembra na železničkoj stanici Novi Beograd uručili su milionitoj putnici, Vesni Radmilac iz Beograda, nagradu – godišnju voznu kartu i železničku kapu.

„Rekordan broj putnika pokazuje da je železnica Srbije na odličnom putu da iskoristi svoj potencijal za ekonomski i društveni razvoj naše zemlje i čitavog regiona“, rekao je ministar Momirović i dodao:

,,Danas je zaista lep i veliki dan za Republiku Srbiju, s obzirom da je za samo nekoliko meseci milion putnika prošlo brzom prugom između Beograda i Novog Sada. Potpuno drugačija slika u odnosu na pre nekoliko godina! Ljudi su zaboravili železnicu, a mi smo je vratili na velika vrata. Zaista smo jedni od pionira sa investicijama u železničku infrastrukturu, sa najmodernijom železničkom infrastrukturom koja spaja dva najveća grada u Srbiji i najmodernijim vozovima. Otvorili smo novo poglavlje u našoj zemlji kada je reč o investicijama u železničku infrastrukturu.“



Ministar Momirović je rekao da se nastavljaju radovi ka Subotici, a kada je u pitanju brza pruga između Beograda i Niša, u toku su pripremni radovi na delu trase između Stalaća i Đunisa. Momirović je najavio da će u oktobru biti potpisan okvirni sporazum sa Evropskom komisijom i Evropskom investicionom bankom i da je vrednost projekta oko dve milijarde evra.

„Najveće gradove u našoj državi spojićemo najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom po kojoj će saobraćati najbrži vozovi, jer je to strateški cilj ove zemlje i mi od toga nećemo odustati,“ rekao je Momirović.

Ivan Bulajić, v. d. direktor ,,Srbija Voza“, izjavio je da je strateški cilj poslovanja ove kompanije povratak što većeg broja putnika na železnicu, uz konstantno unapređenje korisničkog iskustva.

,,Pored udobnosti i pouzdanosti, danas putnicima nudimo i savremene načine prodaje karata putem digitalnih kanala. U vozove polako vraćamo i mlade. Njihovo poverenje je najbolji pokazatelj da smo uspeli da promenimo sliku železnice. Nastavićemo sa modernizacijom usluga i unapređenjem efikasnosti poslovanja cele kompanije. Očekujemo da ćemo do kraja godine zabeležiti dvostruko veći broj putnika u odnosu na prethodnu,“ dodao je Bulajić.

Vesna Radmilac iz Beograda, milionita putnica na relaciji Beograd – Novi Sad, nije krila uzbuđenje zbog gesta srpskog železničkog putničkog operatera:

,,Zaista sam se prijatno iznenadila! Skoro sam se vozila francuskim brzim vozom, ali je naš Soko lepši, između ostalog i zato što je naš!“


5 views0 comments
bottom of page